کتاب بروم یا بمانم: گنجینه‌ای از تجربیات زندگی در کشورهای غربی

معرفی کتاب بروم یا بمانم؟

آخرین بروزرسانی مقاله: ۹ام اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۰۶:۲۶ ق٫ظ

به دلیل مشکلات بسیاری که برخی هموطنان ما پس از مهاجرت به کشورهای غربی دامنگیرشان می‌شود جناب آقای دکتر علی شیرازی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد که سال‌های زیادی از عمرشان را در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای غربی زندگی کرده‌اند ”کتاب بروم یا بمانم: واکاوی تصمیم به ترک وطن به مقصد کشورهای غربی“ را به رشته تحریر درآورده‌اند تا هموطنان را از واقعیت‌های مهاجرت و بایدها و نبایدهای آن آگاه نمایند. 

هدف از ”کتاب بروم یا بمانم“: واکاوی تصمیم به ترک وطن به مقصد کشورهای غربی

این روزها بسیاری از مردم و به خصوص تحصیل‌کردگان به دلایل مختلفی از سیاسی و فرهنگی گرفته تا مسائل اقتصادی انگیزه زیادی برای مهاجرت دارند. اما مهاجرت یک اتفاق بسیار بزرگی در زندگی هر انسانی است چرا که هرچه دارد را باید پشت سر بگذارد و در یک دنیایی کاملا متفاوت همراه با مخاطرات فراوان زندگی کند. طبیعتا هرچقدر اطلاعات فرد از مشکلات مهاجرت و مقصد مورد نظرش کمتر باشد ریسک‌ها و خطرات بیشتری آینده او و خانواده‌اش را تهدید می‌کنند.

چنانچه شما یا یکی از اعضای خانواده‌تان به فکر ترک وطن، به قصد مهاجرت، تحصیل یا کار، در یکی از کشورهای غربی هستید یا بوده‌اید، این کتاب که مبتنی بر چند دهه تجربه نویسنده از زندگی در غرب است برای کمک به شما نوشته شده است. این کتاب اطلاعات و شرایط زندگی در غرب را به شکل واقع‌بینانه‌ای واکاوی می‌کند و راهکارهای مفید را گام به گام جهت راهنمایی به شما و پاسخ به سوالاتتان ارائه می‌دهد.

در سال‌های اخیر ترک وطن به یکی از مباحث داغ و بحث‌برانگیز در جامعه ما تبدیل شده و مطالب و نظرات له و علیه بی‌شماری نیز درباره این پدیده مطرح گردیده است. در این میان، سوالات پرتکرار زیر همواره در موضوع مهاجرت مطرح بوده و ذهن متقاضیان مهاجرت را به خود مشغول کرده است:

  • ریشه این نظرات متفاوت و بعضاً ضد و نقیض چیست؟
  • تصورّات و واقعیت‌های مهاجرت کدامند؟
  • چه عواملی هنگام تصمیم‌گیری برای زندگی در غرب باید تحقیق و بررسی شوند؟
  • راهکارهای عملی بهره‌گیری از فرصت‌ها و غلبه بر موانع مهاجرت، ادامه تحصیل یا اشتغال در غرب کدامند؟
  • چه ویژگی‌های فردی‌ای منجر به رضایت یا نارضایتی مهاجران در کشورهای غربی می‌شود؟
  • آیا تبادل داشته‌های آن چه فرد در وطنش دارد با آن چه انتظار دارد در غرب به دست آورد ارزش ترک وطن را دارد؟
  • ریشۀ موفقیت‌ها و ناکامی‌ها کجاست؟
  • و …

کتاب بروم یا بمانم؟“ با هدف پاسخگویی به سؤالاتی که تصمیم به ترک وطن را به ذهن متبادر می‌کنند به رشته تحریر در آمده است. نویسنده ابتدا غرب و غربی‌ها را آن‌طور که خود می‌پندارند به خواننده می‌شناساند، سپس واقعیات زندگی مهاجران، فرصت‌ها و تهدیدهای زندگی در غرب امروز را موشکافی می‌کند. در نهایت مراحل و روش‌های آزمون‌شدۀ ارزیابی، اجرای تصمیم و یک شروع خوب در کشور مقصد را گام به گام توضیح می‌دهد.

نویسنده با تجربه چنددهه زندگی در غرب، با نگاه و تحلیلی بی‌طرفانه و بدون اینکه خواننده را به ترک وطن تشویق کند و یا وی را از این کار برحذر دارد، درصدد است نمایی جامع و واقع‌بینانه‌ از غرب و غربی‌ها به تصویر بکشد تا هموطنان با چشمانی باز، آگاهانه و هوشمندانه در خصوص این امر مهم و سرنوشت‌ساز تصمیم بگیرند.

در ویدیوی زیر آقای دکتر شیرازی در خصوص وضعیت کار و شرایط آن در کشورهای غربی و نرخ بیکاری مهاجران صحبت می‌کنند. برای دیدن ویدیوهای بیشتر از نویسنده کتاب بروم یا بمانم، پیج اینستاگرامی ایشان را دنبال کنید: alishirazi.phd

 

مشخصات و معرفی کتاب 

عنوان کتاب: بروم یا بمانم: واکاوی تصمیم به ترک وطن به مقصد کشورهای غربی

نویسنده: دکتر علی شیرازی (عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد)

ویراستار ادبی: حمید نخعی

ناشر: انتشارات واژگان خِرد

تعداد صفحات: ۱۴۴

فونت متن: میترا نازک ۱۲

بروم یا بمانم؟ مهاجرت به غرب، بایدها و نبایدها

درباره نویسنده کتاب بروم یا بمانم

نویسنده ”کتاب بروم یا بمانم“ دکتر علی شیرازی، با استفاده از تجربیات فراوانی که از زندگی در غرب دارد با نگاهی واقع‌بینانه به پدیده مهاجرت تلاش کرده است فرصت‌ها، تهدیدها، ذهنیت‌ها، واقعیت‌ها و بایدها و نبایدها را به هموطنانی که قصد تحصیل، کار یا مهاجرت به غرب را دارند واکاوی نماید تا آنها بتوانند با نگاهی واقع‌بینانه و به دور از توهم و تخیل در این خصوص تصمیم بگیرند.

نویسنده، نگارش کتاب را به این دلیل مهم و ضروری تشخیص داده است که طی سال‌های متمادی تجربیات مشاوره‌‌ای خود به دانشجویان و افراد عادی به این نتیجه رسیده است که اکثر افراد، تصویری غیرواقعی و رؤیاگونه از غرب در ذهن دارند و تصمیمات آنها اغلب نه بر اساس واقعیت‌ها، بلکه بر اساس گفته‌ها و شنیده‌هاست. مضافا اینکه، وی بحث رایج در مورد عوامل رانشی وطن و عوامل کششی غرب را بدیهی و بیهوده می‌داند؛ در عوض بر جمع‌آوری اطلاعات به‌روز و ارتقای آگاهی‌ها در مورد مقصد مهاجرت تأکید دارد.

نویسنده در ”کتاب بروم یا بمانم تلاش کرده است در نقش مشاوری دلسوز، روش‌ها و راه‌کارهایی عملی جهت بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌ها و اجتناب از تهدیدها و تله‌ها در غرب را به خوانندگان ارائه کند تا اولا در تصمیم به مهاجرت عجله نکنند، دوما هزینه‌ها و فایده‌های تحصیل، کار یا اقامت در غرب را ارزیابی کنند، و سوما فراموش نکنند که داشته‌های باارزشی هم در وطنشان دارند که جایگزینی در غرب برای آنها نیست.

نویسنده کتاب همانطور که در مقدمه کتاب هم به صراحت بیان کرده است این واکاوی را بدون قضاوت ارزشی انجام داده و تصمیم نهایی را به عهده خواننده محترم گذاشته است. به عبارت دیگر اینکه مهاجرت کار درست یا کار نادرستی است موضوع این کتاب نیست، بلکه موضوع این کتاب صرفا بیان واقعیت‌ها و زدودن ابهام‌ها و توهم‌ها در خصوص مهاجرت به کشورهای غربی است.

 

پس چنانچه شما هم به هر دلیلی در فکر ترک ایران به مقصد کشورهای غربی هستید توصیه می‌کنم حتما ”کتاب بروم یا بمانم“ نوشته دکتر علی شیرازی را که گنجینه‌ای گران‌بها از اطلاعات و تجربیات ایشان است مطالعه فرمایید تا نه‌تنها با ساختارهای کشورهای غربی آشنا شوید، بلکه واقعیت‌های مهاجرت و مهاجرنشینی را از زبان مهاجران و همچنین نگرش و انتظارات شهروندان کشورهای میزبان از مهاجران و رفتارهای قابل‌پیش‌بینی آن‌ها در مواجهه با مهاجران را بشناسید.

بی‌تردید، مهاجرت برای همه با هر شرایطی مناسب نیست و روند تحولات و سبک زندگی در غرب قرن ۲۱ به گونه‌ای رقم خورده است که نتیجه‌اش افزایش روزافزون افتادن در مخمصه و پشیمانی بخش بزرگی از مهاجران است.

دربارۀ کتاب بروم یا بمانم

مطالب فصل‌های ”کتاب بروم یا بمانم؟“، بر یک قشر خاص از مهاجران متمرکز نشده است، بلکه سعی شده وضعیت و شرایط زندگی اقشار مختلف، از محروم و فقیر تا متوسط و مرفه، و دانشجو و جویندگان کار بررسی و توضیح داده شود. کتاب شامل سه بخش و نه فصل است. در بخش اوّل که سه فصل به آن اختصاص یافته، پدیده مهاجرت و آمار و ارقام مربوط به آن و همچنین اصول بنیادین فکری و حکومت‌داری غرب و سبک زندگی جهان غرب از دیدگاه غربی‌ها مرور می‌شود.

در بخش دوم کتاب بروم یا بمانم نیز در سه فصل، ذهنیت‌ها و واقعیت‌های زندگی در غرب مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. در سه فصل بخش سوم، مهم‌ترین سوالات در مورد تصمیم به مهاجرت، تحصیل یا کار و این‌که این تصمیم برای چه کسانی مناسب نیست مطرح شده و پاسخ داده شده است. 

در بخش سوم کتاب بروم یا بمانم، آنچه در مورد غرب و غربی‌ها باید بدانید به تفصیل توضیح داده شده و سوالات رایج بررسی شده است. جهت دانلود صفحات شناسنامه، فهرست مطالب و مقدمه نویسنده کتاب روی لینک زیر کلیک کنید.

دانلود فهرست و مقدمه کتاب

”کتاب بروم یا بمانم؟“ را می‌توانید از فروشگاه کتاب دانشگاه فردوسی مشهد تهیه بفرمایید. همچنین می‌توانید درخواست خود را از طریق راه‌های ارتباطی سایت آکادمی خرد در بخش تماس با ما برای ما ارسال فرمایید.

2 دیدگاه برای “کتاب بروم یا بمانم: گنجینه‌ای از تجربیات زندگی در کشورهای غربی

  1. حمید نخعی گفته:

    با عرض سلام
    خوشحالیم که این کتاب نظر شما را جلب کرده است.
    لطفا آدرس پستی و تلفن خودتون رو ازطریق ایمیل انتشارات یا بخش ارسال پیام که در منوی تماس با ما در دسترس است قرار دهید تا برای ارسال کتاب با شما هماهنگ کنیم. با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Captcha loading...