واقعیت های مهاجرت چیست؟ بررسی چالش‌ها و مشکلات مهاجرت

واقعیت‌های مهاجرت چیست

آخرین بروزرسانی مقاله: ۱۵ام اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۰۵:۳۲ ب٫ظ

شما هم به دنبال مهاجرت هستی؟

اگر پاسخ مثبت است از خودتان بپرسید از ”واقعیت های مهاجرت“ چه می‌دانی؟ آیا از ”مشکلات مهاجرت“ آگاه هستی؟ مسلما هرچقدر اطلاعات شما از مشکلات مهاجرت و واقعیت های مقصد مورد نظرتان کمتر باشد ریسک‌ها و خطرات بیشتری آینده شما و خانواده‌ شما را تهدید می‌کنند. 

مهاجرت می‌تواند یک فرصت عالی برای رشد یا بزرگترین اشتباه یک انسان در زندگی باشد. بستگی به این دارد که به پدیده مهاجرت چگونه نگاه و چه هدفی زا از آن دنبال کنید. اگر نتوانید بهترین کشور برای مهاجرت را با توجه به شرایط خودتان انتخاب کنید همان بهتر که در کشور خودتان بمانید. مهاجرت اگر با آگاهی کامل همراه نباشد می‌تواند باعث بروز مشکلات بسیاری برای مهاجرانی باشد که واقعیت های مهاجرت را نمی‌دانند یا اطلاعات کافی برای زندگی در کشورهای دیگر به خصوص کشورهای غربی را ندارند اما به این نتیجه رسیده‌اند که تحت هر شرایطی باید به کشور دیگری مهاجرت کنند.

به همین دلیل، این روزها بسیاری از مردم و به خصوص تحصیل‌کردگان به دلایل مختلفی از سیاسی و فرهنگی گرفته تا مسائل اقتصادی انگیزه زیادی برای مهاجرت از کشور دارند. اما مهاجرت یک اتفاق بسیار بزرگی در زندگی هر انسانی است، چرا که هرچه دارد را باید پشت سر بگذارد و در یک دنیایی کاملا متفاوت همراه با مخاطرات فراوان زندگی کند. در این مقاله قصد داریم نکاتی مهم از واقعیت های مهاجرت و برخی از مهم‌ترین مشکلات مهاجرت به کشورهای غربی را برای شما بازگو نماییم. پس اگر به مهاجرت فکر می‌کنید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

مهاجرت چه دلایلی دارد و چگونه به معضل ملی تبدیل می‌شود؟

هرچند مهاجرت پدیده جدیدی برای ایرانی‌ها نیست اما ما در دو دهه اخیر شاهد تمایل فزاینده مردم برای مهاجرت بوده‌ایم؛ موضوعی که این روزها به دغدغه‌‌ای بزرگ برای بسیاری از مردم تبدیل شده است. اما مهاجرت پدیده‌ای طبیعی و مستقل از زمان و مکان است و نباید برای یک کشور دغدغه باشد. جستجو برای مکان‌های حاصل‌خیزتر و فرصت‌های بهتر برای کار در طول تاریخ بشر مرسوم بوده است.

افراد بی‌شماری در جهان با مهاجرت به کشورهای دیگر توانسته‌اند پتانسیل‌های خود را شناسایی و پرورش دهند و به پیشرفت‌های قابل‌توجه و بعضاً ممتازی دست پیدا کنند که در میان آن‌ها عده بی‌شماری از دولتمردان، مخترعان، کاشفان، هنرمندان و کارآفرینان نام‌آشنا دیده می‌شود. بنابراین مهاجرت به خودی خود امری طبیعی است اما چنانچه شرایط خاصی در یک کشور رخ دهد که افرادی که واقعیت های مهاجرت و دلایل درست و درمانی برا‌ی آن ندارند را به ترک وطن تشویق یا تحریک کند در این صورت پدیده مهاجرت به یک معضل برای هر دو کشور مبدا و مقصد تبدیل می‌شود.

مهاجرت جوانان و متخصصان فقط از ایران یا کشورهای فقیر و درحال‌توسعه صورت نمی‌گیرد بلکه برخلاف باور عمومی در کشورهای توسعه‌یافته نیز موضوعیت دارد، اما هیچگاه به بحران ملی تبدیل نمی‌شود. مهاجرت وقتی به بحران ملی تبدیل می‌شود که ارزیابی افراد از شرایطشان این باشد که محیط فعلی در بسترسازی برای رشد و بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌هایشان ناتوان و یا بی‌برنامه است. در این صورت معمولا اولین چیزی که به ذهنشان می‌رسد یافتن مکانی بهتر برای زندگی و کار است. با کمال تاسف شاهدیم که کشور ما به دلیل ناکارامدی و عقب‌ماندگی‌های فزاینده مدیریتی، صنعتی، اجتماعی و اقتصادی به این نقطه از تاریخ رسیده است.

این وضعیت در کشورهای نابسامان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی موجب تشدید پدیده مهاجرت شده است چون به این نتیجه می‌رسند که کشور خودشان توان تامین انتظارات آنها را تدارد. به‌عبارت دیگر، محرک اصلی ترک وطن برانگیزاننده‌های مهمی چون رفاه، آزادی‌های مدنی، اعتبار اجتماعی، توسعه فردی و حرفه‌ای و در نهایت ایجاد تغییر در زندگی است. در این شرایط مهاجرت افراد به خصوص نخبگان به یک معضل ملی تبدیل می‌شود. از معضل ملی بزرگتر، مهاجران غیرقانونی هستند که به هر قیمتی قصد دارند بروند و مشکلات فراوانی برای خودشان و خانواده‌شان به وجود می‌آورند. 

مهاجران غیرقانونی مشکلات فراوانی برای خود به بار می‌آورند

واقعیت های مهاجرت: بایدها و نبایدهایی که باید بدانید

در کتاب ”بروم یا بمانم؟ واکاوی تصمیم به ترک وطن به قصد کشورهای غربی“ نوشته آقای دکتر علی شیرازی که توسط انتشارات واژگان خرد منتشر شده است نکات ظریف و بایدها و نبایدهای زندگی در کشورهای غربی برای افرادی که قصد مهاجرت دارند ذکر شده است که می‌تواند در سرنوشت آنها بسیار تعیین‌کننده باشند. در ادامه مختصری از برخی واقعیت های زندگی در کشورهای غربی را صرفا جهت آشنایی شما خواننده گرامی ذکر می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه کتاب به صفحه معرفی کتاب مراجعه فرمایید.

  • غربی‌ها در موج‌های اوّل و دوم مهاجرت جهت کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشورشان کمابیش از مهاجران استقبال می‌کردند، لذا محدودیت‌های کمی را برای پذیرش‌شان وضع کردند. اما با گسترش ارتباطات و پیشرفت وسایل حمل‌ونقل، مهاجرت و پناهندگی به غرب سرعت گرفت و این امر دولت‌های غربی را بر آن داشت که با وضع قوانین سختگیرانه و مشروط، اقدام به کنترل ورود مهاجران و تنظیم سیاست‌های مهاجرتی خود کنند.
  • میزان حمایت از مهاجران یکی از دغدغه‌های اصلی مهاجران است. در یک سر طیف کشورهای مهاجرپذیر، آمریکای سرمایه‌دار با کمترین میزان حمایت دولت از مهاجران قرار دارد و در سوی دیگر طیف، کشورهای سوسیال دموکرات اروپایی، ازجمله آلمان و سوئد قرار دارند که حمایت‌های قابل‌توجهی (حقوق بیکاری، بیمه سلامت و تحصیلات رایگان) جهت رفع محرومیت و زمینه‌سازی برای توانمندسازی مهاجران به عمل می‌آورند.
  • یافته‌های مطالعاتی به وضوح نشان می‌دهند که تحصیلات عالی نه‌تنها مهم‌ترین عامل در موفقیت اقتصادی در غرب است، بلکه فرد تحصیل‌کرده فرصت بیشتری برای تعامل با جامعه محلی و در نتیجه سازگاری بیشتر با جامعه و فرهنگ مردم کشور میزبان دارد.
  • برخلاف ادعاها و تصوّرات، زنان غربی به مساواتی که قولش داده شده بود دست نیافته‌اند و واژه سقف‌شیشه‌ای بیانگر این واقعیت است که مبارزه زنان غربی برای کسب برابری با مردان کماکان ادامه دارد.
  • تحقیقات موسسه معتبر پیو در سال ۲۰۱۷ نشان داد که ۴۹% اروپایی‌ها پناهندگانِ کشورهایی چون سوریه و عراق را تهدیدی برای کشورشان می‌دانند.
  • ۵۹% اروپایی‌ها بر این باورند که افزایش تعداد پناهندگان خطر تروریسم را در کشورشان افزایش می‌دهد و ۴۳% از آنها نگرش منفی نسبت به سکونت مسلمانان در محله‌شان دارند.
  • ۴۲% متخصصان با مدارک تحصیلی خارج از اتحادیه اروپا مشاغلی دارند که نیاز به سطح تحصیلات پایین‌تری دارد که این تعداد، دو برابر افرادی است که با داشتن مدرک تحصیلی‌ از کشور میزبان دارای این‌گونه مشاغل‌اند.
  • آزادی رسانه‌ها در غرب یکی از مواردی است که مهاجران تازه‌وارد را شگفت‌زده می‌کند، چراکه رسانه‌ها به هر چیزی سرک می‌کشند. هر چه موضوع مهم‌تر و رسوایی بزرگ‌تر باشد، اعتبار آن و تعداد مخاطبانشان بیشتر است.
  • شایستگی مهم‌ترین سنجه در سیاست‌های مهاجرتی کشورهای غربی محسوب می‌شود؛ بدین معنی که در این سیاست‌ها عموماً بر جذب شایسته‌ترین‌ها، صرف‌نظر از ملیت، قومیت و مذهب، تأکید می‌شود.
  • از آنجا که قانون‌گذاری در غرب حاصل فرایند مشارکت ‌مردم، خبرگان و حقوقدانان است، احترام به قانون و نظارت دقیق بر اجرای آن مورد حمایت عموم مردم است.
  • به دلیل حکومت قانون در غرب، پدیده‌هایی مانند تلفات جاده‌ای، آتش‌سوزی، نزاع‌های خیابانی، رشوه‌خواری، احتکار، اختلاس و فساد اداری به‌ندرت مشاهده و خبرساز می‌شوند.
  • تبعیض و نژادپرستی در آمریکا سیستمیک است، یعنی هم قوانین بالادستی و ساختارهای کلان و هم قوانین منطقه‌ای و شهری در این کشور به‌ویژه نسبت به سیاه‌پوستان از ابتدا تبعیض‌آمیز طراحی و نهادینه شده‌اند.
  • اقتصاد و سرانه ملی آمریکا در دهه‌های اخیر رشد قابل‌‌ملاحظه‌ای داشته است اما این رشد اغلب به قیمت فقیرتر شدن اقشار کم‌درآمد صورت گرفته است؛ به‌طوری که امروز تقریباً ۲۰% آمریکایی‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند.
  • در آمریکا، سوئیس و هنگ‌کنگ نابرابری ثروت بسیار بالاست و ۱۰% افراد، صاحب بیش از ۷۰% ثروت هستند.
  • مهاجرانی که فقیر و کم‌سوادند کمتر از امکانات آموزشی و فرصت‌های شغلی استفاده می‌کنند و اغلب دچار بیکاری مزمن یا درازمدت می‌شوند و یا به مشاغل سخت و کم‌درآمد تن می‌دهند. برای این مهاجران، زندگی بهتر در غرب، در حد یک رؤیا باقی می‌ماند.
  • مهاجران اغلب تحت‌تأثیر توصیف دوستان و رسانه‌ها از غرب، تصوّر بر سهل‌الوصول بودن نسبی درآمد خوب، خدمات رایگان، برابری و … در غرب را دارند اما خیلی زود متوجه می‌شوند که موفقیت در زندگی و کار در غرب مستلزم تحمل محرومیت و سرخوردگی‌های بسیار و تلاش همه‌جانبه و مستمر است.
  • عموم مردم در غرب از رویارویی با پلیس واهمه دارند، چون به خوبی آگاه‌اند که پلیس به‌ندرت افراد را بدون دلیل مورد پرسش قرار می‌دهد مگر مرتکب خلافی شده باشند که در این صورت فرار از دست قانون تقریباً غیرممکن است.
  • تخلفات رانندگی و نادیده گرفتن ضرب‌العجل‌های پرداخت جریمه‌های ترافیکی بیشترین موارد سروکار افتادن مهاجران با پلیس است.

نکاتی از چالش‌ها و مشکلات مهاجرت

تسلط به زبان، اولین دغدغه مهاجران

لزوم یادگیری زبان مقصد یکی از واقعیت های مهاجرت است. مستقل از آنکه شما به کدام کشور قرار است مهاجرت کنید اولین چالش شما توانایی ارتباط با مردم آن کشور است. پس اگر به یکی از زبان‌های رایج آن کشور تسلط نداشته باشید با مشکلات فراوانی هنگام ارتباط گرفتن با مردم روبرو می‌شوید. از یافتن آدرس و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بگیرید تا موضوعات عمیق‌تر مانند تفاوت‌های فرهنگی همگی می‌تواند زندگی در کشور مقصد را برای شما عذاب‌آور کند. 

در عین حال زبان مادری شما می‌تواند یکی از نقاط قوت شما در پیدا کردن کار باشد. چنانچه به زبان رسمی آن کشور یا زبان انگلیسی به عنوان زبان بین‌المللی تسلط داشته باشید، شرکتهای زیادی پیدا خواهند شد که به توانایی چندزبانه‌بودن شما نیاز داشته باشند. 

تسلط بر زبان یکی از مشکلات مهاجرت

یافتن کار در کشور مقصد

داشتن کار و درآمد هم یکی دیگر از واقعیت های مهاجرت است. برای یافتن کار مناسب در کشور مقصد باید توانایی‌هایی داشته باشید که برای شرکتها و کسب‌وکارهای آن کشور جذاب باشد. تسلط به زبان رسمی کشور یا زبان بین‌المللی اولین شرط است و پس از آن تحصیلات عالی در کشورهای غربی بسیار اهمیت دارد. البته اگر تحصیلات شما با سوابق تجربی خوبی همراه باشد شانس شما برای استخدام افزایش چشمگیری خواهد یافت. فقط فراموش نکنید که مدارک تحصیلی و سوابق و رزومه خود را قبل از مهاجرت تکمیل و به زبان کشور مقصد ترجمه کنید. 

تامین مسکن مناسب

اگر مسکن به عنوان یکی از واقعیت های مهاجرت اهمیت داده نشود به چه چیزی باید اهمیت داده شود؟ یافتن مسکن مناسب جهت زندگی خود و احتمالا اقامت خانواده دغدغه بعدی شما پس از مهاجرت خواهد بود. توصیه می شود قبل از اقدام برای مهاجرت، وضعیت اقامت خود در کشور مقصد را مشخص کنید تا ناچار نشوید در نقاط ناامن و پرخطر اقامت کنید. حتما در خصوص شرایط اعطای کمک‌های دولتی به تازه‌واردان در کشور مقصد تحقیق کنید و از تجارب کسانی که قبلا در آن کشور زندگی کرده‌اند استفاده نمایید. ژ

خدمات عمومی و درمانی

اینکه در کشور مقصد هم ممکن است بیمار شویم یکی از واقعیت های مهاجرت است. مسئله درمان یکی دیگر از دغدغه‌های همه مهاجران است. اگر به زبان کشور مقصد مسلط نباشید یا از خدمات عمومی آنها که شامل حال شما می‌شود به خصوص خدمات درمانی اطلاعات کسب نکنید تنها و بی‌یاور می‌مانید. این نکته قبل و بعد از مهاجرت باید مورد تاکید شما باشد.

نیاز به خدمات عمومی در کشور میزبان از واقعیت‌های مهاجرت است

مشکل تفاوت‌های فرهنگی

مهاجرت در نگاه اول انسان را به یاد تفاوت‌های فرهنگی می‌اندازد. تفاوت‌های فرهنگی و رفتاری جوامع مختلف جزو واقعیت های مهاجرت محسوب می‌شوند. مسلما در کشور مقصد آداب و رسومی حاکم است که ممکن است به مذاق شما خوش نیاید. برای ارتباط گرفتن با مردم کشور مقصد باید با فرهنگ آنها آشنا شوید. هرچند قوانین کشورهای پیشرفته با تبعیض و نژادپرستی مقابله می‌کنند اما همچنان ممکن است شما قربانی برخی تعصبات فرهنگی شوید. 

مهاجرت همچنین می‌تواند منجر به تنش‌های اجتماعی بین مهاجران و مردم بومی شود. این امر به دلیل عوامل مختلفی مانند رقابت بر سر منابع، تفاوت‌های فرهنگی و ترس از تغییر ممکن است رخ دهد.

دوری از خانواده و دوستان و هم‌زبانان

مهاجرت برای افرادی که وابستگی زیادی به خانواده و هم‌زبانانشان و همچنین وطنشان دارند می‌تواند به یک چالش جدی روانی تبدیل شود. بخش معناداری از مهاجرانی که به کشورشان بازمی‌گردند به دلیل دوری از وطن و مشکلات روحی روانی حاصل از آن است. پس قبل از اقدام برای مهاجرت باید روی این موضوع به قدر کافی فکر کرده باشید چون ممکن است دوری از خانواده و وطن به عنوان یکی از واقعیت های مهاجرت را قبلا تجربه نکرده باشید.

قوانین مهاجرت

یکی دیگر از مشکلاتی که دامنگیر مهاجران می‌شود تغییرات قوانین مهاجرتی در کشورهای مقصد است. شما از قبل باید برای برخورد با چنین موضوعاتی آمادگی داشته باشید. برای مثال زیاد پیش آمده است که یک نفر از خانواده مهاجرت می‌کند با این امید که شرایط را برای خروج سایر اعضای خانواده خود نیز مهیا کند اما با تغییر قوانین مهاجرتی کشور محل زندگی و عدم امکان انتقال خانواده، با یک دوراهی ماندن یا بازگشتن مواجه می‌شود.

استثمار و سوء استفاده

مهاجران ممکن است در معرض استثمار و سوء استفاده در محل کار، قاچاق انسان و سایر اشکال سوء استفاده قرار گیرند. این امر معمولا به دلیل آسیب‌پذیری بالای آنها رخ می‌دهد. عواملی مانند وضعیت مهاجرتی، موانع زبانی و عدم آشنایی با قوانین و حقوق خود در کشور میزبان موجب می‌شود مهاجرانی که آگاهی لازم را ندارند در دام گروه‌های مافیایی گرفتار شوند.

ایرانی‌هایی که قصد مهاجرت به غرب را دارند عمدتا با چه چالش‌هایی مواجه می‌شوند؟

مهاجرت به یک کشور جدید، چه برای ایرانیان و چه برای افراد سایر ملیت‌ها، تجربه‌ای چالش‌برانگیز است لذا آگاهی از آنها قبل از مهاجرت می‌تواند به آنها در مقابله بهتر با این چالش‌ها و کسب تجربه‌ای مثبت‌تر از مهاجرت کمک کند. برخی از متداول‌ترین چالش‌های مهاجرت که ایرانیان در کشورهای غربی با آنها روبرو می‌شوند عبارتند از:

۱. چالش‌های فرهنگی:

  • اختلافات فرهنگی: فرهنگ کشورهای غربی به‌طور قابل‌توجهی با فرهنگ ایران تفاوت دارد. این تفاوت‌ها می‌تواند در زمینه‌هایی مانند آداب و رسوم، ارزش‌ها، هنجارهای اجتماعی، نقش‌های جنسیتی و ارتباطات باشد. آشنایی با این تفاوت‌ها و سازگاری با آنها برای ایرانیان می‌تواند تا حدی دشوار باشد.
  • زبان: زبان اصلی اکثر کشورهای غربی، انگلیسی است. یادگیری زبان جدید می‌تواند برای برخی هموطنان چالش‌برانگیز باشد، به خصوص برای افراد مسن‌تر یا کسانی که سابقه یادگیری زبان خارجی ندارند. عدم تسلط به زبان می‌تواند مشکلاتی را در زمینه‌های یافتن شغل، برقراری ارتباط با دیگران و دسترسی به خدمات عمومی ایجاد کند.
  • نوستالژی: دلتنگی برای خانواده، دوستان و کشور مبدأ از دیگر چالش‌های برخی مهاجران ایرانی به خصوص افراد مسن‌تر است. این موضوع می‌تواند منجر به احساس تنهایی، انزوا و افسردگی در آنها شود.

اختلافات فرهنگی میان مهاجران و مردم بومی کشورهای مهاجرپذیر

۲. چالش‌های اقتصادی:

  • یافتن شغل: یافتن شغل مناسب در کشور جدید می‌تواند برای هموطنانمان دشوار باشد، به خصوص برای افرادی که دارای مدارک تحصیلی یا تجربه کاری معتبر در کشور جدید نیستند. آنها ممکن است مجبور باشند به کارهایی مشغول شوند که زیر سطح مهارت و تجربه آنهاست یا به دنبال کارهای باشند که غیرقانونی هستند. کارهای غیرقانونی در کشورهای غربی می‌تواند به زندان یا اخراج از کشور منجر شود.
  • تفاوت‌های اقتصادی: هزینه زندگی در کشورهای غربی به طور قابل توجهی بالاتر از ایران است. مهاجران از جمله ایرانی‌های مهاجر که درآمد کافی ندارند ممکن است با مشکلاتی مانند تأمین هزینه مسکن، غذا، پوشاک و حمل و نقل روبرو شوند.
  • موانع سیستماتیک: مهاجران برای انجام بسیاری از کارها در کشور جدید، مانند باز کردن حساب بانکی، اجاره مسکن و دریافت گواهینامه رانندگی، به مدارک و مجوزهای مختلفی نیاز دارند. دریافت این مدارک و مجوزها می‌تواند فرآیندی پیچیده، زمان‌بر و پرهزینه باشد.

برخی از چالش‌های مهاجرت برای ایرانی‌هایی که به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند توسط جناب آقای دکتر رضا ناظری در مجمع انجمن‌های دانشجویان آلمان مورد بررسی قرار گرفته است که ویدیوی آن را می‌توانید در زیر مشاهده فرمایید:

۳. چالش‌های اجتماعی:

  • تبعیض: مهاجران ایرانی ممکن است با تبعیض بر اساس نژاد، ملیت، مذهب یا زبان خود مواجه شوند. این تبعیض می‌تواند در زمینه‌های یافتن شغل، مسکن و آموزش وجود داشته باشد.
  • ایجاد روابط جدید: ایجاد روابط جدید با مردم محلی می‌تواند برای مهاجران ایرانی به دلیل تفاوتهای فرهنگی و زبانی دشوار باشد. این موضوع می‌تواند منجر به احساس تنهایی و انزوای آنها از جامعه شود.
  • نژادپرستی: مهاجران ممکن است با رفتارهای نژادپرستانه از سوی برخی از مردم محلی مواجه شوند.
  • سیستم آموزشی متفاوت: سیستم آموزشی کشورهای غربی با سیستم آموزشی ایران متفاوت است. فرزندان مهاجران ایرانی ممکن است در ابتدا با مشکلاتی در زمینه تطبیق با سیستم آموزشی جدید، یادگیری زبان تحصیلی و کمبود آشنایی با فرهنگ آموزشی جدید روبرو شوند.

تبعیض

مهاجران ایرانی برای داشتن تجربه‌ای مثبت‌تر از مهاجرت می‌توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

  • قبل از مهاجرت در مورد کشور مقصد و چالش‌های پیش رو تحقیق کنند.
  • زبان کشور مقصد را در حد قابل قبولی یاد بگیرند.
  • با جامعه ایرانیان مقیم کشور مقصد ارتباط برقرار و از تجارب آنها استفاده کنند.
  • سعی کنند با فرهنگ کشور مقصد آشنا شوند و خود را با آن وفق دهند.
  • از خدمات و برنامه‌های حمایتی که برای مهاجران در نظر گرفته شده است نهایت استفاده را ببرند.

برخی چالش‌های مهاجرت در جوامع میزبان

  • بار اقتصادی: مهاجرت می‌تواند بار اقتصادی قابل توجهی را بر جوامع میزبان از طریق ارائه خدمات عمومی و زیرساخت‌ها ایجاد کند.
  • تنش‌های اجتماعی: مهاجرت می‌تواند منجر به تنش‌های اجتماعی و فرهنگی بین مهاجران و مردم بومی شود.
  • ترس از تغییر: برخی از مردم ممکن است از تغییرات جمعیتی و فرهنگی‌ای که پدیده مهاجرت برایشان به ارمغان می‌آورد ناخرسند باشند.
  • مدیریت مرزها: دولت‌های غربی سالهاست که با چالش مدیریت مرزها و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی روبرو هستند.
  • ارائه خدمات: دولت‌ها باید خدمات لازم را به مهاجران ارائه دهند و در عین حال منابع را به‌طور عادلانه بین همه ساکنان توزیع کنند که همین مسئله می‌تواند به یک چالش برای دولت تبدیل و موجب تجمعات اعتراضی علیه قوانین مهاجرت شود.
  • ادغام: دولت‌ها باید سیاست‌هایی را برای ترویج ادغام مهاجران در جامعه و پذیرش آنها توسط جامعه اتخاذ کنند.

راه‌حل‌های بالقوه

در حالی که مهاجرت به کشورهای غربی با چالش‌های متعددی همراه است، راه‌حل‌های بالقوه‌ای نیز وجود دارد که می‌تواند به بهبود وضعیت مهاجران و جوامع میزبان کمک کند. برخی از راه‌حل‌های کلیدی عبارتند از:

  • سیاست‌های ادغام: دولت‌ها می‌توانند سیاست‌هایی را برای ترویج یادگیری زبان، آموزش و اشتغال مهاجران اجرا کنند.
  • مبارزه با تبعیض: دولت‌ها می‌توانند قوانینی را برای مقابله با تبعیض علیه مهاجران وضع و برنامه‌های آگاهی عمومی را اجرا کنند.
  • حمایت اجتماعی: دولت‌ها می‌توانند به مهاجران دسترسی به خدمات اساسی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و حمایت اجتماعی را فراهم کنند.
  • همکاری بین‌المللی: دولت‌ها می‌توانند برای رسیدگی به چالش‌های مشترک مهاجرت با یکدیگر همکاری کنند.

اگر قصد مهاجرت دارید، توصیه می‌شود شرایط کشور مقصد را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که قوانین و سیاست‌های کشور مقصد از مهاجران حمایت می‌کند.

جمع‌بندی

مهاجرت یک پدیده پیچیده با پیامدهای متعدد است. رسیدگی به چالش‌های مهاجرت نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه است که به نیازهای مهاجران، جوامع میزبان و دولت‌ها رسیدگی کند.

در این مقاله در خصوص واقعیت های مهاجرت و مشکلات مهاجرت که ممکن است گریبانگیر هموطنانمان شود صحبت کردیم. اغلب سایت‌های مهاجرتی از فرصت‌ها و امکانات زندگی در کشورهای غربی صحبت می‌کنند اما در کنار این فرصت‌ها، چالش‌هایی هم وجود دارد که قبل از افتادن در آنها باید در موردشان تحقیق کافی انجام و همه شرایط سنجیده شوند.

چنانچه شما هم به مهاجرت فکر می‌کنید قبل از هر اقدامی توصیه می‌شود کتاب ”بروم یا بمانم“ که توسط انتشارات واژگان خرد به چاپ رسیده است را تهیه نمایید و از اطلاعات چند دهه تجربه نویسنده در زندگی در غرب استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه معرفی کتاب یا به لینک معرفی شده در بالا مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Captcha loading...